gerardGerard krovne ploče izrađene su u preši od čelična lima. Od 1993. godine umjesto zastarjela pocinčana lima u upotrebi je lim legiran cink-aluminijem lim – ZINCALUME, koji se dokazao kao puno kvalitetniji i predstavlja svjetski trend koji će ubrzo prihvatiti i drugi proizvođači sličnih ploča. Lim je zatim zaštićen i akrilnom smolom, osnovom na koju su nanesene prirodne kamene čestice, i zadnjim slojem od čiste akrilne glazure. Na donjoj su strani nanesena dva sloja prozirne akrilne smole. Kroz nju se prozire zaštita od cink-aluminija zelenkaste boje koja je zaštitni znak tvornice AHI Roofing.

Krovne ploče 6 – 7 su puta lakše (6,9 kg/m2) od prosječnih ploča od opeke ili betona. Takozvane “lagane vlaknenocementne ploče” čak su tri puta teže od ploča Gerard. Budući da manja težina na krovu znači i manji pritisak na konstrukciju, to u brojnim slučajevima omogućuje znatnu uštedu jer nisu potrebne skupe snažne konstrukcije.

Krovne ploče Gerard ne cijepaju se, ne lome, ne pucaju, ne savijaju, ne iskrivljuju niti upijaju vodu. Kamene čestice štite od jakog sunca, buke od kiše i odrona snijega. Zbog GERARD-ovog utornog profila i jedinstvenog sistema vodoravnog pričvrščivanja pokrov je osobito primjeren za područja s puno kiše, snijega i jakih vjetrova. Na krov pokriven GERARD pokrovom nagiba do 40° nije potrebna ugradnja snjegobrana.

Translate »